Log ind

Davies og Rea vinder på Lausitzring

Flemming Truelsen
19/09-2016 kl. 13:31

Chaz Davies vandt race 1 på Lausitzring med et solidt 10 sekunders forspring ned til Tom Sykes og Nicky Hayden. Davies førte tropperne an fra pole og var også første mand I sving 1. Derefter blev der givet gas og i løbet af de første 5 omgangen havde han lavet et 3 sekunders hul ned til nummer 2, Tom Sykes.

Sykes kæmpede derimod hårdt med Rea og Lorenzo Savadori om anden pladsen.

Og på 8. omgang skete det utænkelige; Rea styrtede og kort tid efter led Savadori samme skæbne. Med både Rea og Savadori ude var Sykes pludselig I sikkerhed på anden pladsen, men ikke længe. Hayden begyndte nemlig at hale ind på Sykes, og det så en overgang ud til at skulle lykkes, men så fik Sykes alligevel presset lidt ekstra ud af den grønne Kawasaki og var i stand til at holde ham stangen resten af løbet.

Efter Hayden kom BMW kører Jordi Torres I mål foran Leon Camier og Michael van der Mark.  Davies’ teammate Davide Giugliano sluttede nummer 7 foran Alex Lowes, Sylvain Guintoli og Xavi Fores.

Løb 2 fik et noget anderledes udfald, da det skulle køres I regnvejr. Her viste Davies suverænitet fra løb et sig at blive afløst af Rea, der kom i mål med en imponerende margin på næsten 10 sekunder ned til nærmeste forfølger. Så i virkeligheden, meget i stil med første løbs vinder.

Starten endte med at blive udskudt lidt pga regnen, men kom da endelig I gang. Kawasaki Racing Team’s Tom Sykes skød afsted ind foran Davies og Rea. Han fik dog satset lidt rigeligt og vups, var Rea indenom ham. Hayden fik denne gang en dårlig start. En lille wheelie og pludselig fandt han sig selv need på en 17. plads!!

Sykes blev vejrets første offer og han matte bide I græsset allerede på første omgang og dermed var Rea kørt fra resten af feltet. Han kom dog på benene igen og var imponerende nok I stand til at afslutte på en 12. Plads. Lorenzo Savadori, Davide Giugliano, Leon Camier og De Angelis havde alle god fart på og de prøvede at fange Davies. Giugliano nåede da også lige forbid for herefter at styrte. Kort tid efter led Savadori samme skæbne efter lige at have sat løbets hurtigste tid.

Der var dog ingen der var I stand til at røre Rea og han kom sikkert I mål foran Alex De Angelis og Javier Fores. Leon Camier der også kørte et flot løb sluttede som nummer fire foran Guintoli og Davies.

Næste superbike løb skal køres på Magny-Cours om 14 dage og det bliver spændende at se om Rea kan beholde sin knap så suveræne føring meget længere.