MC udstilling 2019
23.-24. feb. i København

Køb billetter Mere info
Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Andre trafikanter er p…. irriterende!
Andre trafikanter er p…. irriterende!

Andre trafikanter er p…. irriterende!

Det er i trafikken, at vi bliver allermest irriterede på hinanden. Topscorerne er, når andre ikke holder afstand, ikke trækker ind til højre eller ikke blinker af, når de skifter bane. Det viser en ny undersøgelse fra Vejdirektoratet.

 
Vi får røde pletter på halsen, og bandeordene flyver lidt lettere ud af munden, når vi bevæger os rundt i trafikken. Faktisk irriterer trafikken langt flere af os end for eksempel køen i supermarkedet eller diskussioner med chefen eller ægtefællen. Det viser en megafonmåling lavet for Vejdirektoratet.

De fleste bilister opfatter sig selv som hensynsfulde, når de sidder bag rattet. Samtidig mener de, at de andre trafikanters adfærd kunne være bedre.

”Vi har en tendens til at vurdere, at vores egen opførsel er langt bedre end andres i trafikken. Det betyder, at vi kan være blinde over for, hvordan vores færdsel kan påvirke andre, og det kan i sidste ende betyde mindre sikkerhed på motorvejene, hvis vi for eksempel ikke holder til højre eller ikke holder afstand til hinanden” siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af afdelingen for Trafiksikkerhed i Vejdirektoratet.

Så hold dog til højre
Noget af det, vi bliver mest irriterede over i trafikken, er, at andre ikke holder til højre. Det siger lidt mere end halvdelen af bilisterne i Vejdirektoratets undersøgelse.

”Det skaber mange sure miner, når bilister ligger og spærrer i yder- og midtersporet i stedet for at holde til højre. Og når vi først er blevet irriterede bag rattet, skaber det mere utryghed i trafikken, øger risikoen for ulykker og giver et dårligere flow i trafikken for alle,” siger Marianne Foldberg Steffensen.

Kun 9 % siger, at de typisk ikke er irriteret på andre bilister, når de færdes på motorvejen.

Når bilisterne ikke holder til højre, kan det danne køer og skabe farlige situationer på vejen. Derfor sætter Vejdirektoratet den kommende tid fokus på, hvad det betyder, når vi ikke holder til højre i trafikken. For bilisterne ved godt, at det er ulovligt ikke at holde til højre, når der er plads til det på motorvejen. Kun 5 % af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at de er i tvivl om, hvorvidt det er lovpligtigt at holde til højre, mens 95 % svarer, at det er det.
Kommentarer
Relateret
Marked
Søg MC mærke