3 Komplette motorcykel tekstilsæt i test på MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

3 Komplette tekstilsæt under luppen (Opdateret)

Held touring, Richa infintey og Modeka Taccoma har været under kyndig test og blevet gået efter i sømmene i den danske sommer. Tre sæt som skulle minde om hinanden, men som ligger milevidt fra hinanden
Kim Münster
07/09-2016 kl. 14:45

Dementi: 

I Artiklen 3 Komplette tekstilsæt under luppen fra d 7-0-2016 testede vi et motorcykel sæt fra Held under navnet Held 4 Touring, der skrev vi at der ikke var vandtæt membran i men efter oplysninger fra importøren er vi blevet gjorde opmærksom på at der er vandtæt membran i. Men EGENE test viser at den ikke er vandtæt. 

Importøren er bekendt med at der har være tilfælde hvor jakken er kommet med fejl på membranen fra fabrikken ad.  

Held 4 Touring

Held er nok det mærke de fleste vil kunne genkende fra den her test og det er da også med god grund, for Held har nemlig eksisteret i 70 år. De har slået sig selv op på at lave ”fashionable” motorcykeludstyr. 

Sættet fra Held, som vi fik ind ad døren til test, gjorde ikke meget væsen af sig fra vi pakkede det ud. Det er, som så mange andre sæt lavet af det her Polyamid, stof som vi kender fra de fleste tekstilsæt. Det er et sikkert valg, da det er gennemprøvet og vi ved, at der er det kan tåle en masse slid og undertegnede har da også personlig erfaring med, at det kan klare en tur hen ad asfalten uden at det forsvinder. Så et sikkert og fornuftig valg fra Held med hensyn til valg af stof.

Hele sættet er, som det eneste af de tre vi testede, ikke vandtæt og hvor de andre havde lagt en vandtæt membran ind, havde Held undladt det her. Om det er en deal breaker for nogen, er op til ens præference, men når nu man ved, at der er modeller på marked hvor de forefindes i, ville det være en af grundene til, at jeg ville vælge det fra. Dog skal det nævnes, at det er vandafvisende og en lille regn skylle kunne det godt klare, uden at man bliver våd indenunder, men kraftigere eller længerevarende regnskyl kunne det ikke klare. Thermofor medfølger, hvilket gør, at man kan køre med sættet på de koldere dage, dog vil jeg ikke anbefale, at man bruger det i vintermånederne – der er det simpelthen ikke varmt nok.

Lommen fuld af guld

Det skal man ikke have, hvis der er varmt. Sættet fra Held er nemlig udstyret med 4 lommer og det er der som sådan ikke noget særligt i. Problemet ligger i at, de to brystlommer også fungere som ventilationslommer. Held sættet er i forvejen ikke udstyr med særlig mange ventilationskanaler, derfor er man nødt til at udnytte de få, der er, hvilket vil sige, at man så mister 2 lommer ud ad de 4 udvendige lommer og 2 lommer udvendige lommer er ikke ret meget at gøre med. Det var et reelt problem for undertegnede, når jeg skulle have pung, mobil, nøgler, cigaretter og lighter. Dog er der en inderlomme, men den bliver oftest brugt til og have mobilen i. Dvs. at på de kolde dage, er det fint nok, da man har 5 lommer men på de varme dage har man kun 3, hvilket ikke er nok. 

Godt vi bor i Danmark 

Nu hvor vi bor i Danmark, er de varme dage som bekendt en mangelvare og derfor kan man godt overleve, at der ikke er mere end 4 ventilations kanaler i Held sættet. 4 er ikke mange og som beskrevet før, kan man i nogle tilfælde, kun have 2 som sidder på ryggen. Det er ikke meget og personligt savnede jeg at der var nogle flere. 

Ikke til de hurtige
Der er IKKE strækindlæg i jakken, så det giver sig ikke. Det egner sig altså ikke, hvis man køre på en motorcykel, hvor man ligger meget hen over tanken – altså typisk, hvis man har clip on monteret på sin motorcykel. Det her sæt fra Held, er altså som det også ligger i navnet, kun egnet til touring og touringcykler med en oprejst siddeposition. 

Beskyttelse for ikke ret mange penge

Der er skaller i skulder og albuer, det er hårde skaller som CE/level 1 godkendte skaller. Det er hvad man kan forvente i et touring sæt. Der findes bedre materialer på markedet, som bl.a. D3O (se længere nede). Det har Held af uforklarlige grunde, ikke valgt at komme i – måske for at holde prisen nede. De har også valgt at spare på rygskjoldet, da det nemlig er et tilkøb, man kan lave til sættet. Det medfølger ikke, som det gør i så mange andre sæt. Nogle fortrækker som bl.a. undertegnede, at køre med løst rygskjold. Det er 100 procent en smagssag og ofte finder man også de lidt bedre såsom level 2 rygskjold i de løse, men jeg forstår ikke, hvorfor man ikke har kommet level 1 rygskjold i, som vi igen ser i de mange andre sæt. 

Skulle man være så uheldig og ryge af sin motorcykel, så forgår det oftest i en unaturlig position og når man rammer asfalten så, skulle det gerne være skallerne, der tager slaget. Det gør de også, hvis de sidder hvor de skal, altså albuebeskytterne sidder på albuen og skulderbeskytterne sidder på skulderen. Det gør de altså kun, hvis man kan spænde dem til, så de sidder stramt og præcis på kroppen. Spændesystemet på Held 4 toruing er en blanding af knapper og velcro. Velcro fungerer rigtig godt og spænder ind, så skallerne passer og sidder rigtig og bliver siddende i tilfælde af, at man skulle ryge af. Der er to knappestørrelser, man kan juster ind på ved underarmen/albuen og der faldt jeg altså ind mellem de to størrelser. Var den i den yderste position af de to knapper, var den for stor og var den i den inderste, var den for lille. Det havde ikke været noget problem, hvis Held havde brugt velcrosystemet der også. 

Bukserne til sættet er af modellen Sarai, som man kan lyne til jakken, men lynlåsen går ikke særlig langt og så stopper i ud midt på hoften. Det er der to problemer i – det ene er man kan få meget vand op den vej fordi det ikke lukker mere og det andet er, at det kan være svært og lyne sammen, hvis ikke man er fleksibel i ryggen.  Bukserne er ligesom jakken ikke vandtæt, men vandafvisende. Der er CE beskytter i knæet. 

Endnu et sæt i rækken

Held 4 touring gør ikke noget særlig væsen af sig. Det er udmærket sæt, men der findes mange andre bedre sæt på markedet. Der er helt klart nogle punkter, hvor det virker som om, at sættet ikke har været testet fra fabrikken mellem dem der tegnede det, og dem der producerede det. 

Pris ca. 3000 kr.- 

Richa Infinity

Kommer i 7 forskellige farvekombinationer og i størrelser fra S og helt op til 12xl. Pris ca 3500.- kr for sættet (jakke og bukser).

Sættet fra Richa er også lavet i polyamid stof, som bl.a. Held Touring også er lavet i. Det er et ganske udmærket stof. Det er slidstærkt, både når vi snakker holdbarhed og i at holde på farverne, men også hvis uheldet skulle være ude og man skulle ramme asfalten med en høj hastighed. Derudover er det forholdsvis vandafvisende. Ulempen ved at benytte dette stof, er at det er tungt og holder på vandet, hvilket gør det tungere og koldt. 

Jakken er inddelt sådan, at det yderste lag har netfor. Det gør, at luften kan cirkulere, hvis man åbner for ventilerne. Jakken kommer udstyret med en vandtæt membran, som man kan lyne i jakken. 

Den vandtætte membran blev flittig testet i den danske sommer. Den ER vandtæt. Desværre har jakken nogle samlinger, der gør, at der kan komme vand ind forskellige steder, som bl.a. ved hånden. Der går regn membranen ikke helt ned ved manchetten, men stopper lige 5 cm før. Der oplevede jeg hver gang, at der kom vand ind, og var der tilstrækkeligt nok vand, så løb det ned i handsken (kort handske). Så hjælper det ikke noget, at vi bruger høje summer på at købe handsker, der er vand- og vindtættet, hvis vandet alligevel løber ned i den. Det var virkelig en stor irritationsfaktor for mig. Problemet kunne dog løses, ved at benyttet et par handsker med langt skaft. 

Et thermofor medfølger, som gør, at det kan klare de kolde dage, dog vil jeg ikke anbefale at bruge sættet i de kolde vintermåneder. Man kan godt vælge at kun at have monteret thermoforet i stedet for regnmembranen.   

Det er forstærket ved manchetten, så handskerne ikke slider hul i stoffet – ligeså ved kraven. 

Find tasken frem.

Modellen fra Richa er udstyret med 3 styks lommer, samt en mobillomme og en lille inderlomme, hvis Thermo foret er lynet i. Richa mener, at lommerne er vandtætte. Det viser egne erfaring ikke. Jeg oplevede, at mine ting i lommen var fugtige, når jeg havde kørt i regnbyger. Jeg kan godt lide, at mit pas og kontanter er tøre, når jeg er på langtur. Når nu man ved, at man kan købe modeller, hvor lommerne er vandtætte, så vil jeg nok overveje at kigge en ekstra gang på dem. 3 lommer er ikke ret meget for folk der rejser, men problemet kan naturligvis klares, men i det daglig manglede jeg simpelthen lommer. En så simpel ting burde ikke være en mangelvare. Lommerne er forstærket med gummi, således at stoffet ikke går fra hinanden på flappen efter længere tids slid.     

Luften strømmer ind og ud

Richa Infinity er udstyret med intet mindre end 8 ventilations kanaler – et kæmpe pluds. 2 på brystet, 2 ved skulderen, 1 på hver arm og 2 i ryggen. Det gør, at der er rig mulighed for at blive kølet på de varme dage, da jakken er udstyret med et net, som gør at luften bliver cirkuleret godt rundt i jakken. Jakken kan derfor benyttes på de varme sommerdage. Lynlåsen er udstyret med en kraftig snor og er forstærket i enden, som gør at det er nemt at betjene med store luffer på.   

Sikkerhed fra øverste hylde

Infinity modellen er udstyret med skaller i D3O. 

D3O er en blød masse, som kan trykkes sammen og foldes på alle lede og kanter forholdsvis let, når det bliver ”aktiveret” – altså udsat for en mænge kraft, bliver det hårdt og fordeler kraften ud over hele falden. Det er et fantastisk materiale og man mærker slet ikke, at der er skaller i skulder, albuer samt et rygskjold i samme materiale. D3O har tidlige kun været noget, vi har set i de dyre modeller fra bl.a. Rukka. Eneste minus er, at det kun er level 1 og ikke level 2, som er den højeste standart pt. Indenfor beskyttelse. 

Det ligeså vigtige spændesystem er ganske udmærket, da Richa har valgt at benytte velcro hele vejen rundt – undtagen i bunden. To steder på hver arm og i hoften. Som nævnt tidligere er det simpelthen så vigtigt, at jakken er spændt til, så skallerne bliver siddende hvor de skal, i tilfælde af et styrt. Man kan justere dem lige præcis ind til ens krop.  

Bukser, der er fulde af gåder

Bukserne er modellen Colorado med justeringer i hoften og ved foden – en ventilationsventil i hver side, er hvad der kunne blive til. Det er fint nok og ikke noget der bliver et problem i længden, men når Richa nu har valgt at fråse med ventilation i jakken, så kunne man godt havde smidt lidt flere på bukserne også. De er ikke regntætte. Når nu jakken kommer med en vandtæt membran, så er det mig en gåde, hvorfor man ikke gennemfører dette system og monterer en regntæt membran i bukserne også. 

Fejl og mangler men der er D3O

Richa Infinity er et rigtig fint sæt med nogle fejl og mangler som ikke er på andre sæt. Det er solidt og slidstærkt. Umiddelbart ikke noget særlig sæt udadtil, men ene og alene pga. at der er D3O i skallerne, vil det være et sæt, jeg kraftigt ville overveje.  

Modeka Tacoma     

Modellen er intet mindre end et fantastisk sæt. Pris ca. 4500 for jakke og buks.

Modellen kommer i noget for mig hidtil ukendt materiale, som Modeka selv kalder 750 D Tactel. Det gør, at det allerede ved første øjekast virker som et Premium sæt. Det skulle vise sig at det levede op til og over førstehåndsindtrykket. 

Tacoma modellen er ligesom Richa sættet også udstyret med tre lag – et thermolag, regnmembran og yderskal. Yderste lag kommer med net, så luften kan cirkulere rundt i jakken, når man åbner for ventilerne og dem er der ikke sparet på. Ligeledes er der net i regnmembranen, så skulle man blive en kende fugtig der, så kan man sende luft ind. Selv på de varme dage, kørte jeg altid med regnmembranen. Den gjorde ikke meget væsen af sig. Jeg lod kun mærke til den, når jeg skulle lyne jakken, for så skal man lyne regnjakken separat. Jeg oplevede, at selvom jakken hurtig blev gennemblødt i forhold til de andre. så var det også den, at jeg oplevede tørrede hurtigst igen. Det skyldes det her materiale, som jakken er lavet af. Virkelig en lækker egenskab, så den er tung i flere timer efter man er kommet ud ad regnskyllet. 

Jeg oplevede ikke, at vandet kom igennem nogle steder på jakken, når der var regnskyl. Et af problemerne, som vi tit ser, er at når man lyner jakken (hvis den kan), er den ikke kan lynes langt nok om – altså den stopper f.eks. på hoften. Dette er heldigvis ikke tilfældet på Tacoma modellen. Den kan lynes godt langt om, og for os der er lidt stive i leddene og samlingerne, er det en dejlig ting, at man ikke skal ud i en form for yoga for at lyne sættet sammen. Modeka viser med tydelighed, at det her sæt har været testet, inden de satte det i produktion, for ved macheterne går regnjakken ikke helt ned til enden og der oplevede jeg på bl.a. Richa modellen, at der kom vand ind. men her har de gjort den del af jakken vandtæt. 

En verden af lommer 

Modeka har været rundhåndet med lommerne på Tacoma modellen. Som tidligere beskrevet vil man nødigt mangle lommer, når man er på farten og det kommer man nok heller ikke til her, for der er intet mindre end 5 lommer med lynlås foran. Dog er de to brystlommer ikke vandtætte, hvis man benytter sig af det ventilationssystem, der er indbygget i dem, men de kan dog stadig benyttes i modsætning til andre modeller. Udover de fem lommer foran er der også to lommer til hænderne, men lommefesten stopper ikke der. For der er gudhjæpende to inderlommer – en vandtæt og en der ikke er. Nu hvor der er så mange lommer her og der og nogle er vandtættet og nogle er ikke, så har Modeka igen været så smart at lave en lille flap hvorpå de skriver, hvilke der er vandtætte og hvilke der ikke er. Det er igen et sted, hvor Modeka har tænkt sig om. Det skal lige nævnes i den forbindelse, at den ene inderlomme ikke er vandtæt, men så har modeka været så venlig, at vedlægge en vandtæt pose i lommen, som man så kan benytte. Den store lomme på ryggen bruges, hvis man ønsker at fjerne et af lagene i jakken, så kan man folde det sammen og lægge det deri. Der er altså virkelig tænkt over tingene her.

Next level ventilation system

Ventilationskanaler er der mange af på Tacoma modellen og nogle af dem er endda rigtig smarte. 

I nogle af ventilationsåbningerne er der magneter i. Det vil sige, at de er supernemme at åbne dem under kørsel. Det er så nemt, at det blot er at rykke op også kaste flappen til siden, så finder de der deres plads ved hjælp af de magneter, der er syet ind. Der er benyttet trykknapper, så man ikke skal tænke på at velcroen bliver slidt eller beskidt, så den ikke lukker ordentligt mere. Der er også ventilation under armene. Disse er dog med lynlås, men da der er en snor i, gør det, at der er nemmere og få fat på selv med handsker på. Alle lynlåsene er vandtætte. 

Eneste rigtige måde at spænde sig fast på

Der er CE godkendte level 1 beskyttere i albuer, skulder og ryg. Det ser vi ofte i jakker af den kaliber. De sidder godt og er formet til kroppe. Havde jeg kunne bestemme og hvis man ville føre den her alt fra øverste hylde koncept videre, så havde man kommet D3O beskytter (se længere oppe) i stedet for. Det er faktostandarten og det bedste der findes indenfor level 1 beskyttelse. I Tacoma modellen, er der er et fuld størrelse rygskjold i. Ofte ser vi ellers, at der kun er et 3/4 størrelse rygskjold i, men er det fuld og igen ”kun” level 1, hvor level 2 er højeste godkendelse indenfor beskyttelse. Der er velcro alle de rigtig steder – dvs. alle steder. Som beskrevet tidligere, er det meget vigtig at vi får spændt skallerne fast, når vi skal ud at køre og den bedste måde at kunne spænde skallerne fast på er med velcro, så man kane spænde dem ind så de passer præcist til ens kropsform. 

Der er velcro 2 velcro stropper på hver arm, så man kan spænde skulder- og albuebeskyttere ind, velcro stropper i hoften og ved livet. En anden ting ved at kunne stramme jakken præcist op, er at man kan fordele jakkens vægt udover hele kroppen. En strop har de dog ramt helt i skoven med. Der sidder en strop bag på jakken, som man kan spænde rundt om skridtet. Ideen er god, men fungerer ikke i den virkelig verden. Stroppen er der for at holde jakken nede, så den ikke blæser op eller kravler op, men i daglig brug, så sidder den træls rundt om skridtet og strammer og er den ikke spændt, så går den imod og irriterer på ryggen. Lige her virker det ikke som om Modeka har tænkt sig om. 

Sættet fra øverste hylde

Modeka Tacoman er et super lækkert produkt. Det er godt og solid snittet, der tænkt over hver en detalje og man får fornemmelsen af, at Modeka har testet og testet, inden de satte det her sæt i produktion. Man får fornemmelsen af, at det her er et premium produkt, selvom det faktisk ikke er et dyrt sæt. Trods det er det 1/3 dyrere, end de andre, så får man en følelse af, at man får et meget bedre produkt. 

Nu er undertegnede nød til at finde på nogle flere test, hvor det her sæt kan indgå, så jeg kan beholde det lidt længere.

Overordnet skal dog siges at alle 3 sæt holder fornuftig pris/kvalitets-forhold.

Del med en ven

0 personer snakker om “3 Komplette tekstilsæt under luppen (Opdateret)

  1. For en retferdiheds skyld skal det slås fast at HELD ER lige så vandtæt som Modeka og Richa.
    Mvh. middelfartmc

  2. Som importør er det altid sjovt at se hvordan sine produkter klarer sig i test, i forhold til andre tilsvarende modeller. Selvom en test altid vil afspejle de præferencer testpersonen har, så er det altid med til at give et retningsgivende billede af produkterne. Dog forventer man altid at fakta i tests er korrekte. Til denne artikel er vi ikke helt enige i de fakta som bliver præsenteret angående vores produkter fra Held. Følgende mail er sendt til redaktionen d. 12/9-16, men vi har stadig ikke modtaget nogen reaktion.

    Hej

    I jeres artikel skriver I, ligesom I nævner i jeres tv udsendelse at sættet fra Held bestående af 4-Touring jakke og Sarai buks ikke er vandtæt og ikke indeholder membran. Det er forkert!. Begge produkter er udstyret med Reissa membran. Hvis I har oplevet den som ikke værende vandtæt, skal jeg bede om at få jakken tilbage og oplyst hvilke forhold jakken har været udsat for, så vi kan få den testet. Der kan altid være fejl på en membran, hvilket vil gøre den utæt. Dog er det kun sket max 5 gange at vi har fået en reklamation over det ud af de ca.650 jakker der er solgt af den model.

    Derudover skriver I at jakken ikke har stræk. Det er forkert! Den er udstyret med strækpaneler på indersiden af ærmerne.

    Med hensyn til pasform af jakken vil det måske kunne afhjælpes ved at få den rigtige størrelse.

    Det var glædeligt for os at I henvendte jer med hensyn på at teste vores produkter til en artikel. Vi forventede dog at I havde styr på fakta omkring produkterne.

    Jeg regner med at I selv kommer med en rettelse af fakta til artiklen?

    At I ikke bryder jer om tøjet er en ærlig sag, men fakta skal være i orden. Er der fejl på produktet eller er størrelsen forkert, havde vi nok forventet at høre fra jer.

    Med venlig hilsen/Best regards

    Jesper Nielsen

    AM MOTOR
    Rønnovsholmvej 59 | 9800 Hjørring
    Tlf.(+45) 98800714 | [email protected]
    http://www.ammotor.dk

  3. Denne mail har redaktionen ikke modtaget. Venligst gensende ASAP så skribenten kan få rette hvis faktuelle fejl.
    Mvh MagaCin ApS

Skriv et svar

Giver børn en ny start