Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
5. december - Gløggen
5. december - Gløggen

5. december - Gløggen

Følg med når Jane, Palle, Brian, Dorte og Campingfatter skal fejre Jul

 
Der var isnende koldt, himlen var blå og luften klar som sprit. Gassen var tjekket og det begyndte at ligne Jul.
Palle kunne se bugten hen over træerne i det bakkede landskab. Der sejlede kun få både rundt og der var ikke en krusning i syne.
“Vi har et problem!”, lød det. Han vendte sig og så, at campingfatter kom gående mod ham med en alvorlig mine.
Han fortsatte: “Jeg har fået en email fra Christian Jul. De er på vej herned. Han har de finske juleænder og alt hvad vi skal bruge til den rigtige julegløgg med. Men han måtte ikke køre ind i Sverige for tolderne. Så nu er han på vej ned gennem Finland, for at køre sydover”.
“Det lyder ikke godt”, sagde Palle.
En ting var ænderne, noget helt andet julegløggen. Den var en af de afgørende årsager til, at Palle kom her hver jul. Den var helt specielt og den var den vigtigste del af hele julen. Den havde en duft, der åbnede porten til en anden verden.
Han vidste selv, hvor vigtigt det var med de rette ingredienser. Hvis gløggen ikke kom, forsvandt meget af formålet med at være her. Det var en katastrofe!
“Kan vi gøre noget?”, spurgte Palle.
“Nej, vi kan kun håbe”, svarede Campingfatter.
Palle overvejede først at finde en årsag til at tage hjem. Man kunne jo altid sige noget med, at der var et problem med gassen. På den anden side set, var det jo ikke sikkert, at det var et problem, at Christian Jul skulle køre en anden rute i år.

Der er lys i sognefogedens lille hus. De voksne sidder inde ved spisebordet, hvor der snakkes og grines lystigt. To drenge ligger på gulvet foran den brandvarme kakkelovn og er optaget af hver sit.
Kommentarer
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Relateret
Marked