Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Tommy Rønn's blog

Pest eller kolera!

At være et fagmedie i Danmark er langt sværere end flertallet tror. Placering af loyaliteten har vist sig at være et voldsomt dilemma.

Da MagaCin og 123 startede dette medie, for godt 5 år siden, vidste vi ikke hvilken massiv problemstilling der skulle opleves på vores rejse fra start til nu. En problemstilling omkring vores loyalitetsplacering skulle vise sig langt sværere end beregnet.

Fra start blev vi hurtig klar over at der skulle vælges side. Hvor ligger loyaliteten? Hos forbrugeren, eller hos branchen? At være loyal for begge grupper på en og samme tid, viste sig at være en umulighed. Altså en beslutning om vi vil være forbruger eller branchemedie var nødvendig.

Vores første oplevelse omkring denne problemstilling, kom fra en nu lukket motorcykelforhandler i Skanderborg. En forhandler vi tidligere havde omtalt positiv på vores side, grundet gode tilbud, og fornuftige leasingaftaler. En information i Statstidende omkring denne forhandlers betalingsstandsning, betød at vores medie hurtigt skulle have udbredt denne information til de danske forbrugere, da mange havde solgt deres motorcykel til forhandleren, uden endnu at have modtaget penge. Samt at denne forhandler havde solgt store mængder gavekort.

Vores beslutning omkring hjælp til forbrugerne viste sig at være rigtig. Vores artikel betød flere forbrugere kom fra denne betalingsstandsning, og efterfølgende konkurs, uden tab. Desværre kunne vi ikke redde alle der havde udeståender med pågældende forhandler.

Denne artikel medførte trusler og totalt stop for annoncering fra forhandleren, samt nogle af forhandlerens leverandører. Altså blev vi grundet denne artikel ramt økonomisk.

Senere anmeldte vi en motorcykel i mindre pæne vendinger. Importøren af det pågældende motorcykelmærke forlangte et dementi, og hvis ikke et sådan kom, ville alt annoncering på mediet blive fravalgt til tid og evighed. En dyr artikel at skrive, og det pågældende mærke vil stadig ikke annoncere på vores medie grundet kritikken af deres motorcykel.

Mange flere eksempler kan nævnes, men vores medie står fast. Det handler om frihed til at skrive hvad vi mener. Vi vil have lov at kalde en spade for en spade, en skovl for en skovl og en uheldig motorcykel for en havelåge.

Derfor har vores medie også valgt at benytte den metode der anbefales som være den rigtige i branchen, hvis etikken skal være korrekt. Vi benytter en ekstern virksomhed til salg af annoncer og produkter på vores side. Det betyder skribenterne ikke ved hvilke annoncører der medvirker, når artikler skrives. Derfor skal ingen tænke mammon før skribleri.

På flere andre fagmedier benyttes interne medarbejdere til salg. I helt grelle tilfælde ses skribenter sågar med to kasketter, hvor den ene er salgskasketten. Noget journalistbranchen ser som ikke værende tilladt, da kritik af dem der betaler leverpostejen er en umulig opgave. Også for journalister. Desværre ses denne sammenblanding mere og mere. Se bare de mange fagblade, ugeaviser og lign. hvor en annonce bakkes op af artikler der fortæller om produktets fortræffelighed. Skjult reklame, hvilket er ulovligt, men umuligt at bevise.

Vi mener vi har valgt rigtig, ved netop at kalde en spade en spade. Denne ærlighed tiltrækker læsere. Mange læsere betyder mange til at se annoncer, hvorfor annoncer på vores side tilbyder stor udbredelse. Noget branchen får stor glæde af. Altså har vi på denne måde alligevel tilfredsstillet både forbrugere og professionelle. Men med os som styrmanden.

Var vi gået i den modsatte grøft, som så mange andre medier i denne tid, altså skrive specielle positive tekster om annoncørernes produkter, er vi overbeviste om forbrugerne over tid vil gennemskue denne sammenhæng, og fravælge vores tekster. Dermed vil alle tabe. Forbrugerne grundet ubrugelige anmeldelser og tekster, og de professionelle grundet dårligere annonceudbredelse.

Måske ser vi verden forkert, da vi også ser danske medier der blander journalistikken og annoncesalg sammen. Altså medier der bringer annoncer med opbakkende positive artikler. Og alligevel har disse medier mange læsere der ikke ser den uheldige sammenhæng.

Uanset hvad, så fortsætter vores medie den nuværende kurs. Så må vi tage kommende lussinger i den rækkefølge de ankommer.
Om bloggeren
Tommy Rønn
Chefredaktør på MagaCin.dk. Tidligere skribent for FDM Motor, Jyllandsposten, BT og flere andre. Mange år på europas racerbaner som roadracer, i både MC 600 Challenge og VM Endurance, har givet en solid tohjuls-erfaring.
Kommentarer
LTZ
LTZ 3/2 2015 kl. 8:31
Må klart give min opbakning til den anlagte linie. En spade er en spade - en havelåge, en havelåge. Alt for meget i denne verden er styret af økonomiske interesser, og for lidt af principper og holdninger. Jeg læser ikke MagaCin for at blive fyldt med "skjult reklame", så fortsæt endelig det gode arbejde, jeg sorterer hellere lidt i personlige holdninger end i mammonstyret bavl.
Holdninger til motorcyklisme er mangfoldige, og herligt det samme. Så - Ja, tak! Til holdningspræget ærligt input, - og så længe det holdes sobert, kan branchen kun passe egne interesser i egen butik.
bjthogersen
bjthogersen 3/2 2015 kl. 17:27
Det er den rigtige holdning i har den skal i blive ved med at have. jeg er en stor bruger af jer, er inde omkring magacin hver dag. Jeg kunne godt tænke mig at der kom lidt flere test af gamle modeller som i havde i de første programmer, vi er mange der køre lidt ældre modeller, der må da også være forhandler der ser fordelen ved at anoncer så de får folk ind omkring butikken så de kan få solgt ud af nogle af deres brugte mc.

$$$$$
$$$$$ 4/2 2015 kl. 17:35
Super med den holdning, de fleste kan godt gennemskue når der er talt om skjult reklame.
Men moralen er så alligevel ikke bedre end at jeg blev slettet som bruger efter at jeg påpegede en lidt for smart måde en artikel var skrevet på.
Artiklen var skrevet sådan at læseren fik det indtryk at den blå avis var lukket hvilket ikke var eller er tilfældet.
Der var blot tale om at selve avisen ikke skulle udkomme mere.
MagaCin.dk
MagaCin.dk 5/2 2015 kl. 15:55
Kære $$$$$

Det var noget at et detektiv-arbejde at finde dit slettede indlæg. Det viser sig at en af moderatorene har slettet indlægget grundet sprogbrug som latterlig, ekstrabladspladder og andet mindre pænt om skribenterne.
Ifølge vores retningslinier er det ikke tilladt at tilsvine andre, hverken personer, produkter eller erhvervsdrivende, i vores forum eller i vores kommentarfelter.
Det er altså tilladt at ytre alle holdninger på vores sider, hvis tonen holdes i det sobre leje.
Fortsat god læse og skrivelyst.
/MagaCin
$$$$$
$$$$$ 5/2 2015 kl. 21:47
Så vidt jeg husker så var det værste udsagn jeg kom med i mit indlæg "latterligt" eller tilsvarende ,altså ord der med lidt god vilje kan kaldes for bandeord ikke at forveksle med skældsord som selvfølgelig helt klart er over grænsen.
Jeg mener heller ikke at jeg nævnte nogle navne eller skrev dig/du osv men jer og i.
Men godt med en tilbagemelding jeg har gået rundt i den tro at jeg blev slettet som bruger fordi jeg skrev noget "forkert" og kan nu glæde mig over at moralen er intakt og det hele skyldes at mit sprog ikke var helt renset for mindre pæne vendinger.
Det kunne måske være en ide at uddele 1 advarsel eller 2 fremadrettet i stedet for at slette brugere.
Fortsat god dag.
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Søg MC mærke