Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Tommy Rønn's blog

Er vi nogle pralrøve ?

Mere end vi magter

Danmark er blevet kubikkernes land. Alt mindre end det største bliver ofte negligeret, trods de små ofte er de sjoveste, og dem der bringer motorcyklister bedst og sikrest ind i fremtiden. Jeg tror det har noget med grillbars og nabo-effekten ag gøre, hvilket får nogle motorcyklister til at vælge MC for at imponere andre, frem for at vælge det bedst egnede til egne køreevner og brug.


Nogle dage siden fik jeg den tvivlsomme ære at køre bag en ung mand midt i Århus, på en topgejlet Yamaha R1. En af disse superbikes med næsten ufattelig mængde power. Den unge mand var tydeligvis rystende nervøs for at at accelerere den kraftige superbike, og et venstresving i et lyskryds blev foretaget med en hastighed fodgængere vil betegne som lav. Jeg blev efterladt med fornemmelsen af at dette var katastrofen der kun ventede på at ske.


Hvorfor mange af os danskere vælger størst mulig motorcykel, frem for mest mulig motorcykel-fornøjelse, ved jeg ikke, men motorcyklisme er blevet hobby, og folk med en hobby har det med at overdrive. Det kan let være dette hobby-fænomen der har ramt motorcyklismen.


De dygtigste motorcyklister jeg kender er alle startet på en 125-250 ccm maskine, og har bibeholdt denne lille kværn gennem længere tid, inden opgradering til større og kraftigere model. De fleste af dem kan nu køre flydende og lækkert med dybe nedlægninger på alle typer motorcykler. Dem i omgangskredsen der er startet stort og voldsomt, mestrer ikke det fine flow under kørsel, men er nogle helvedes karle når der skal køres hurtig ligeud, eller accelereres fra det røde lys.


Og så alligevel kan jeg godt forstå dem med de store maskiner. Der noget fedt ved at kunne prale over hækken til naboen, eller kigge på det vildeste og største når man beundrer ens ejendom ud fra grillbarens ruder. Vi nyder jo alle at prale lidt.


Men jeg ville ønske flere magtede deres motorcykler, og færre kørte store maskiner de ikke mestrer. Det tror jeg vil give mere sikre landeveje, og flere glade motorcyklister.

Om bloggeren
Tommy Rønn
Chefredaktør på MagaCin.dk. Tidligere skribent for FDM Motor, Jyllandsposten, BT og flere andre. Mange år på europas racerbaner som roadracer, i både MC 600 Challenge og VM Endurance, har givet en solid tohjuls-erfaring.
Kommentarer
Svend Svin
Svend Svin 30/3 2016 kl. 12:17
Helt enig, Tommy ;-) Jeg har også stadig min RD 350 og ser ingen grund til at skifte for at få det sjovere. Prøvekørte en ældre GSX-R 750 forrige år (med 122 hk) og den trak som en F16, men var nok alligevel ikke hurtigere på småveje end RD pga. over 60 kg mere vægt at slæbe på.

Har kørt over 130.000 km på mine 4 RD'ere, siden 1985. Kun væltet én gang, feb 1986, da en Long John budcykel kom på tværs i et fodgængerfelt (men jeg kunne køre videre, LJ ku ikk) ;-)

PS: Adskillige større mc'er har fået jord af min lille RD, bl.a Suzuki 1100, CBR 600RR, ZX6R, GSX600/850F, VF500 m.fl.
Morten Søgaard
Morten Søgaard 31/3 2016 kl. 12:17
Godt skrevet - rammer plet!
Nichof
Nichof 6/5 2016 kl. 19:22
Jeg tror det er lidt ligesom dengang vi bagte for vildt på den absolut lækreste chick i omgangskredsen uden at ane hvad man så skulle gøre hvis det virkelig lykkedes......
Ølkaplen
Ølkaplen 6/5 2016 kl. 23:55
At købe en mc er vel som at købe en drøm, det gælder også biler, samtalekøkkener, fladskærme og al mulig andet. Vi gør det fordi vi kan og for at opfylde drømmen, også selvom vi inderst inde ved at mindre kan gøre det.
Blinklys
Blinklys 7/5 2016 kl. 18:50
Jeg har haft en GN250, en GS500E og en SV650 og er nu kommet tilbage efter nogle års pause - på en Ninja 300! Jovist kan da godt savne SV'erens optræk, når der lægges fra land i lyskrydset, men ude på de små landeveje er baby-Ninja helt klart sjovere i svingene. Lav vægt og smallere dæk har helt sikkert deres kvaliteter - og man kan give den fuld skrue uden man risikerer liv og lemmer :)

Jeg kan også godt forstå tiltrækningen til de store maskiner, og en dag får jeg sikkert en frådende 1000 kubik muskelmonster - bare fordi jeg kan :)
BHs
BHs 15/6 2016 kl. 17:19
Ja fandme er vi nogle pral-røve ligesom dig.

Startede på en brugt zuki 380.
Yamaha xs 500
Honda CX 500 x 2
Yamaha 750 Seca.
XJ 900
TR1
BMW K1200LT
Og nu rosinen i pølseenden en K-1600 GTL.
Som du ser er det gået slag i slag med forskellige modeller og jeg er nu så komfortabel at jeg ikke skal køre Racerbike med krum ryg arm/skulder/nakkeskader til følge.
Er nu først i sen alder i stand til at financiere mit Touring dyr som skal trække min kone og jeg samt fuld oppakning på ferieture mv. Det er altså ikke fedt på en lille sports mc.
Tror gerne der var flere som vil en klasse op både i størrelse og komfort men det er simpelthen for dyrt for unge/yngre mennesker.
Hvis du I føler jer som pral-Røve.... kan jeg kun sige du betaler selv og den berømte Danske Jantelov lever videre i bedste velgående..
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Søg MC mærke