Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Tommy Rønn's blog

Er vi danskere for nærige ?

Vi går længere og længere for at spare på vores penge. Måske går vi for langt.

Hvad vi gennem de seneste år har hørt fra de danske motorcykel-butikker, og andre steder i motorcykelbranchen, har til tider chokeret. Måske er det noget pjat at chokeres, for måske er forbrugernes krav og opførsel retfærdig. Vi er ikke de store psykologer eller menneskekendere og forstår sandsynligvis ikke nok omkring den menneskelige nærighed. Måske derfor chokeres vi.

Da de første informationer om kunder der bestilte varer i butikkerne for at prøve dem, før det endelige køb via internettet, var vi fulde af forundring. At man tager en tur i butikken og ser et fedt produkt, og derefter finder det billigt på nettet, for så at købe online, kan forstås. Men at kunder beder butikkerne hjembestille ikke lagervarer, for at teste størrelse inden onlinekøb, finder vi stadig lidt stramt.

De seneste års indløbne informationer om kunder der f.eks klager over dæk eller bremseklodser, der ikke kan holde de 6 mdr. som reklamationsretten kalder garantiens formodningsregel, på en brugt indkøbt motorcykel, har for fået os til at tænke over om os danskere går for langt.

Senest melder support hos 123mc.dk om helt nye supportopgaver. P.t. sælges motorcykler meget hurtig på 123mc.dk, ofte efter 3-4 dage. Kunder der har købt en salgsannonce i 4 uger, og sælger på den kortere tid, kontakter support for at få refunderet restbeløbet for den resterende annoncetid, da de nu ikke skal bruge annoncen mere, bliver voldsomt utilfredse når de informeres om at dette ikke er muligt.

Jeg mener selv jeg er nærig, men sandsynligvis ikke nærig med en attitude så jeg vil kunne udføre noget af ovenstående.
Om bloggeren
Tommy Rønn
Chefredaktør på MagaCin.dk. Tidligere skribent for FDM Motor, Jyllandsposten, BT og flere andre. Mange år på europas racerbaner som roadracer, i både MC 600 Challenge og VM Endurance, har givet en solid tohjuls-erfaring.
Kommentarer
KEA
KEA 14/7 2016 kl. 11:01
Interessant perspektiv, og nærighed kan det vel godt kaldes, men ikke mindst mangel på ydmyghed.
En fattig inder, som arbejder 14 timer hver dag til en ussel løn, inviterer dig gerne indenfor til aftensmad i hans blikskur, han har ikke en klejne, men alligevel vil han behandle dig som konge. En dansker lukker hoveddøren op og kigger ud på en gæst, og vurderer om han har tid og råd til at give noget væk. Vi er blevet et "det her er mit" folkefærd.
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Søg MC mærke