Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Thomas Frederiksen's blog

Den sædvanlige rastløshed..

Skal den gamle MC have en sæson mere eller skal jeg overgive mig til de dragende nyheder?

Sæsonstarten er på trapperne. Arbejdet har forhindret mig i at få slæbt BMWen op fra kælderen, så jeg var meget mod egen vilje ikke ude at nyde det fremragende vejr 1. marts i år. I modsætning til sidste år ser det dog ud til at vejret holder, så ”skaden” er til at overse.


Jeg er for øvrigt også langt fra klar til sæsonen på det mentale plan. Som sædvanligt har jeg brugt vinteren på at drømme – drømme om alle de lækre stumper jeg kunne købe til knallerten, eller de lækre maskiner jeg kunne få i stedet for. Helt usædvanligt er det dog blevet marts uden beslutningen er truffet og rastløsheden har kunnet pakkes væk.


Men der skal jo ske noget. Den ene mulighed er en slankekur og let tuning af min Xmoto. Den er noget hæmmet ved lave omdrejninger, måtte gerne have 5hk mere og veje 10kg mindre. Og så ville jeg gerne have nogle sidespejle der giver mindre turbulens, nogle justerbare greb, og… Udvalget er ufatteligt og uoverskueligt. Men frygtelig dragende. Der er ikke noget at sige til at så mange bliver grebet udstyrsdillen.


Den anden mulighed er noget mere radikal – en ny MC. Der er kommet flere interessante muligheder på markedet til 2014, men særligt Yamahas MT-09 virker næsten uimodståeligt tiltalende på undertegnede. Det er forelskelse der er fuldstændigt løseligt funderet på billeder og anmeldelser. Og på en gammel kærlighedsaffære med en MT-03. Den slags forelskelse har det med at udmynte sig i en forudindtagethed som sætter størstedelen af egen dømmekraft ud af spillet – også når det kommer til motorcykler. Jeg ved altså det bliver dyrt, hvis jeg skulle komme for skade at svinge benet over en en dag.


Hvis jeg bare havde fået 50kr/timen for de timer jeg har overvejet og googlet mulighederne havde jeg vel snart haft til begge løsninger. Tankevækkende så meget tid motorcykelismen kan koste selv de måneder man ikke får kørt en meter.


Jeg satser på rastløsheden forsvinder når hjulene ruller – og bliver erstattet af glæden ved dynamikken på 2 hjul. Når det kommer til stykket betyder det jo uendelig lidt for glæden hvad man kører på. Den erkendelse er åbenbart den første der ryger i glemmebogen.

Om bloggeren
Thomas Frederiksen
Inkarneret privat-motorcyklist med mange årlige kilometer på samvittigheden. Bruger motorcyklen til daglig pendling i alt slags vejr. Har tidligere kørt Yamaha MT03 og Honda CB 600 Hornet. Garagen indeholder nu en Honda CBR 250R og en BMW G650X Moto.
Kommentarer
K12sbo
K12sbo 2/3 2014 kl. 17:44
Det betyder uendelig meget for mig hvad jeg kører på,hvis ikke den mc jeg har siger mig noget bliver den ikke rørt.Jeg kører 1200 GS og Norton commando 850
Jagson
Jagson 2/3 2014 kl. 18:46
Jeg forstår dig fuldstændigt. Jeg ved ikke, hvor mange år siddet vinteren igennem og kigget, læst og overvejet om nye motorcykler. Dette år har jeg dog været afklaret med at beholde Street Triplen og nøjes med at købe et sæt larmepotter til kræet. Jeg har dog savlet over BMW R nineT og MV Agusta Dragster 800.
Men jeg giver dig ret i at MT-09 og også lillebror MT-07 er yderst interessante maskiner, der skal prøvekøres, når vejret bliver lidt lunere.
Jeg er dog overrasket over, at du overvejer sådan en multicylindret fætter. :)
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Søg MC mærke