Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Liselott Blixt's blog

GPS eller ikke GPS på motorcyklen?

Grimt, nyttigt, hovedløst, eller en god vejviser ?

Mon det er i år at jeg skal købe en GPS til min motorcykel?
 
Jeg har nu i 10 år kørt uden GPS på motorcyklen. Jeg har en i bilen så det er ikke en generel modstand. Blot synes jeg ikke det klæder en MC, dernæst har jeg oplevet alt for mange fejlkørsler med en GPS. Det er som om at folk taber hovedet og kun kører efter denne lille skærm
 
Når jeg kører lange ture plejer jeg i stedet at kigge på et kort inden jeg kører, for at skrive vejnumre eller bynavne ned som jeg skal køre imod. Det gør at man ved lidt mere om hvor man befinder sig geografisk.
 
Tyskland som jeg har kørt igennem gennem mange år, kender jeg efterhånden og ved om det er rute 5 eller 7 jeg skal følge alt efter hvor turen går hen. Så derfor har jeg i de sidste 10 år været en del omkring uden at bruge en GPS.
Jeg har derfor kørt til Østrig og Holland uden GPS og da jeg en weekend i New York lejede en Harley, ja så blev det også uden GPS.
 
Så har jeg brug for den ?
 
Jeg kan se fordelen når vi kører i flok og når vi kører i sving. Når alle andre i forvejen kan se hvor vi skal dreje, så bliver det en anden kørsel, samt når man i forvejen kan se hvor skarpt et sving er.
 
Jeg kan jo vælge at sætte den til når jeg vil og ikke konstant have den tilsluttet, samtidig prøve ikke at blive afhængig af den så man glemmer kortene helt.
 
Sidste sommer hvor jeg kørte med min bror til Portugal, kørte vi med begge dele. Min bror havde GPS og så havde vi kort ved siden af. Vi fandt ud af at bruge begge dele, da man via kortet har et større overblik over landet.
 
Så nu sidder jeg blot og overvejer, GPS eller ingen GPS ??
Om bloggeren
Liselott Blixt
I 1999 blev Liselott Blixt medlem af Dansk Folkeparti, og to år efter blev hun indvalgt i Greve Byråd. I den sparsomme fritid, som Liselott Blixts aktive erhvervsarbejde har efterladt, bruger hun tiden på at dyrke spinning og fitness, medens hun om sommeren drager land og rige rundt på sin motorcykel.
Kommentarer
BJLA
BJLA 19/6 2014 kl. 9:57
Klart JA til GPS. Så har man muligheden for at sidde hjemme på en regnvejrsdag og "nørde" en rute (eller hele ferier) på de fedeste snoede veje via pc og f.eks. Tourstart - og når solen så skinner så kan man bare køre. Men jeg har som regel også et papirkort med på tur da det er meget bedre til at få det forkromede overblik. GOD TUR med eller uden GPS fra Bjarne (jeg har "allergi" overfor lange lige veje :D )
Mr jen jen
Mr jen jen 19/6 2014 kl. 13:04
Ja hvis man overvejende er til motorveje er et kort ok MEN køre til Østrig uden at køre på motorveje men af små sving veje ( Tager en overnatning eller to undervejs ) vil give selv den mest erfarende kortlæser grå hår Personlig forstår jeg ikke tanken om at hammer derud af på motorvej for at komme ned til skønne svingveje der er utrolig flot gennem Tyskland hvis man tager bagvejen jeg syntes motorveje er gaaaaaaab kedelige
bimmertossen
bimmertossen 21/6 2014 kl. 9:43
GPS er da meget godt, men kører sammen med en som har en Garmin, og den har ført os på flere afveje end godt er,så hellere kort og skilte. og så er det os meget sjovere bare at køre efter de veje man ikke har kørt på. spar pengene.
BjarneBr
BjarneBr 21/6 2014 kl. 10:07
Ja. Absolut GPS. Ud over at man altid kan finde vej (hvis man har indstillet GPS rigtigt) er det sjovt fx at gøre det modsatte af hvad GPS siger. Man kommer til at se steder, man ellers ikke ville drømme om at komme hen til. Planlægning af ture hjemmefra. Gemme ture og køre dem igen, når man har glemt turen. Blive væk i udlandet - og lade GPS finde vej tilbage til startstedet. osv. osv. Alle tiders legetøj - værktøj
Henrik Roskilde
Henrik Roskilde 22/6 2014 kl. 20:20
enig, GPS er fedt, men, men jeg bruger den til at orientere mig sådan ca. og til at få beregnet rest køretiden - har slukket for lyden på den og nyder landskabet og kurvede veje mest af alt
Mr jen jen
Mr jen jen 23/6 2014 kl. 11:51
Har lige købt Garmin 590 Den er meget hurtiger , bedre skærm og en meget bedre brugerflade end hva der ellers er kommet fra Garmin Glæder mig til at køre til alpetur i Østrig af små ukendte skønne veje
MassMan
MassMan 29/6 2014 kl. 15:00
Jeg synes det tager noget af oplevelsen at skulle kigge ned på et display, så jeg kører med bluetooth i øret fra min mobil. Indenfor DKs grænser fungerer google maps fint, men desværre kan google maps ikke køre offline, dvs man skal betale skyhøje data hvis man vil bruge google maps i udlandet. Der findes dog heldigvis masser af gratis GPS apps som fungerer offline: www.reddit.com/r/Android/comments/1rca2g/good_offline_gps_ap ..
Mr jen jen
Mr jen jen 3/7 2014 kl. 13:08
MassMan Nu kan man jo bruge skærmen og bluetooth på en gps og den virker hele verden rundt og betjeningen er nemmere og at betjene derfor er min mobil i lommen og hvid den ringer og jeg har tilsluttet den til gps kan jeg modt opkald Såååå mobilen har kraftige begrænsninger
Allan MC
Allan MC 28/9 2014 kl. 19:57
Tror nok det var engang i Holland, vi kunne bare ikke finde ud af at komme ud af en by, var forbi det samme sted 3 gange, der havde en GPS været guld værd. Det var i 80erne.
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Søg MC mærke