Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Gunnar Skrydstrup's blog

Ich werde wieder tanzen gehen

Om dårlig smag, planer og drømme

Hvis du ligesom jeg har en blandet og ifølge de højere smagsdommere i nogen grad dårlig musiksmag, så kan det være, at du kender Andrea B. Jeg faldt helt tilfældig over hende i en koncertoptagelse på DK4 for nogle år siden. Havde da aldrig før så meget som set eller hørt navnet, men fandt ret hurtig ud af, at hun til trods for min totale uvidenhed om hendes eksistens og musik var en af de helt store i vort naboland mod syd. Nu er jeg normalt ikke til den slags populærmuzak, som Beethovens vaterland er mest kendt for i dag, men trods de stereotype, tyske bom-bom-trommer var der var alligevel så meget ved hende, at jeg blev hængende resten af koncerten – skam få den, der tænker, at det måske også skyldtes den alt andet end heldækkende påklædning, hun optrådte i!

Ved senere lejligheder har jeg også af og til set og lyttet med, når jeg tilfældigt kom zappende forbi en kanal, hvor Andrea B optrådte, og på et af mine nu efterhånden sjældne raids efter gamle bøger og bil- og mc-blade kom jeg sidste efterår ind i en af de efterhånden få tilbageværende indelukkede kælderbutikker, hvor nok 75 eller flere procent af omsætningen kommer fra gamle porno-film og -blade. Men den her butik har også et ret bredt udvalg af gamle cd'er, som ofte er nærmest uforskammet billige, og blandt de mange plastic–kassetter dukkede Andrea op. Ikke alene var hun iøjnefaldende nedringet klædt, men hun sad også på noget, som en klassiker-interesseret motorcyklist straks kunne identificere som en BSA fra dengang, de havde store stjerner på tanken. Hvorfor hun i kort skørt og temmelig nedringet havde valgt at placere sig på en gammel mc, må stå hen i det uvisse, men den åbentstående jakke, hun havde på, passede i det mindste meget godt til rocker-stilen fra 60'erne, og på bagsiden af kassetten var et foto af motorcyklen uden Andrea og kun med jakken hængende på styret. Så lignede det mistænkeligt en ægte Rocket Gold Star, og så var jeg solgt. I dag har jeg godt nok indset, at jeg sikkert aldrig kommer til at eje en engelsk mc, men engang indgik en Rocket Gold Star i mine mere luftige mc-drømme, og med både et foto af denne 2-hjulede fortidsstjerne og en cd med 14 numre til lige under 20 kr, så kunne det vel ikke gå helt galt.

Som enlig pensionist har man blandt andet det privilegium, at der sjældent er noget eller nogen, der stiller krav til, at man skal op om morgenen, så når ordentlige mennesker for længst sover, tager jeg engang imellem en cd, putter hørebøfferne på og skruer godt op for lyden på det gamle Beocenter 8500 købt på udsalg i 1992. Det er en fantastisk form for terapi, hvis man ellers har det afslappet med, at man i hvert fald ikke kommer op før til middag. Foruden glæden ved genhøret med gamle venner kan man så nyde at lade tankerne gå tilbage til tidligere somres ture på to eller fire hjul under åben himmel. Eller man kan, som en nat Andrea på BSA-cd'en var havnet på anlægget, svømme hen i overvejelser om den kommende sæsons glæder på to og fire hjul.

Nu er det sådan med Andrea, at hvis man ellers skal tro mange af de tekster, hun synger, så har hun det ikke let med kærligheden. I hvert fald i de numre, jeg kender, er det utrolig – ikke mindst i betragtning af hendes udseende i 2010, som BSA-cd'en er fra – hvor mange mænd hun er blevet dumpet af eller har måttet opgive. Til trods for det har teksterne, der for det meste er skrevet af mænd, ofte en ”det-går-nok-alligevel” eller ligefrem optimistisk tone. Således også nummer 4 på ovennævnte cd, som netop kom for tur den nat, mens jeg sad og fortabte mig i tanker om den kommende sæson. I starten af nummeret, var hun noget ked af, at kærligheden var brændt ud, men så kom optimismen for fuld udblæsning. Nu ville hun dæleme ud at danse igen og se månen og stjernerne.

Når man sidder der midt i vinternatten med en whisky og fødderne oppe, så er der ikke langt til lignende drømme om snart at komme ud at leve livet lidt ekstra igen. Efter måneder med mørke dage og salt på vejene opstår der let tanker om snart at komme ud at ”danse” igen, føle dækkene mod asfalten og se og mærke solen. Så er der ikke langt til fantasier om forår og sommer. Om at køre nogle af de kendte ruter og nyde en kop kaffe på de steder, som skal besøges, for at det har været en rigtig sæson. Og når man så sidder der, ligger det jo også ligefor at svømme hen i betragtninger om ”danse” langt. Måske var det på tide at få gjort alvor af tanken om at krydse ned gennem de gamle ”østlande” til Istanbul med chance for undervejs at genopleve steder fra den allerførste mc-langtur for årtier siden.

Men ligesom et er søkort at forstå noget andet skib at føre, så bliver planer – ikke mindst dem, der er udtænkt en sen vinternat efter 4-5 whiskyer – ikke altid til det, som de er tænkt som. Så hvem ved, om det lykkes. Men nu ser det i hvert fald ud til, at foråret er her for alvor, og nu skal det og den kommende sommer nydes, så der er noget godt at tænke tilbage på, når den næste vinter lægger sig tungt over landet. Så hermed de bedste ønsker om en god sæson. Husk at nyde den, mens den er der! For som Andrea er citeret for bag på BSA-cd'en: ”Livet er en spændende rejse fuld af eventyr, prøvelser og undere. Lad os gribe det!”
Om bloggeren
Gunnar Skrydstrup
Gunnar Skrydstrup var i mange år forretningsfører for MC Touring Club og ansvarshavende redaktør for klubbens blad, Touring Nyt. Er nu folkepensionist og freelance motor-journalist med særlig interesse for motorcykler og biler med mulighed for at køre med taget nede.
Kommentarer
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Søg MC mærke