Biler Motorcykler Camping Køb og salg Nyheder
Her er biltypen køberne helst vil have
Her er biltypen køberne helst vil have

Her er biltypen køberne helst vil have

Højt salg for høje biltyper

 
Det skal være praktisk, rummeligt og se terrængående ud. Siddepositionen høj og pyntelisterne se ud som om de er designet til vildmarkens svirpende grene.
Nogenlunde sådan må kravspecifikationen se ud, for SUV/crossovergenren er nu den bedst sælgende i Danmark. Spåkoner og -mænd i bilverdenen har længe forudsat det, men nu understøtter tallene spådommen. SUV'erne udgjorde i 17% af bilsalget sidste sommer, men i år er det vokset til ikke mindre end en andel på 27%.

Den mest solgte bilmodel i Juli er såmænd også en crossover - Nissan Qashqai solgtes i denne måned i 791 stk, eller i gennemsnit 25,5 stk om dagen. Hvis du vil se hvordan en Qashqai ser ud, kan du køre på en gennemsnitlig dansk vej i tre minutter - så skal du nok se en. Nærmeste konkurrenter indenfor segmentet er VW Tiguan og T-Roc med et salg på henholdvis 271 og 211 stk.

De tidligere afgifter favoriserede især indkøb af mikrobiler (VW UP!, Toyota Aygo Kia Picanto m.fl.), men det er gået fra en markedsandel på 17% sidste år, til blot 10% i år. 


Kilde: De Danske Bilimportører
Kommentarer
Du skal være logget ind, for at kunne oprette indlæg.
Relateret
Marked
Søg bilmærke